Anianpellon koulun tulevaisuus kyselyn tulokset 28.11.2017

Tällä kyselyllä haluttiin kartoittaa Anianpellon koulun sijaintia tulevaisuudessa. Tällä hetkellä on olemassa kaksi eri vaihtoehtoa, joista käydään keskustelua. Näitä vaihtoehtoja ovat joko Anianpellon koulu nykyisellä paikallaan tai lisärakennuksen suunnittelua Aurinkovuoren koulun yhteyteen.
Kysely suunnattiin esiopetuksen, Anianpellon koulun 1. -2 .vuosiluokille ja Aurinkovuoren koulun 3. luokan huoltajille sekä esiopetuksen, Anianpellon ja Aurinkovuoren koulun henkilöstölle. Vastaajia oli yhteensä 152.

TIIVISTELMÄ

Anianpellon koulun tulevaisuuden osalta suunnattiin kysely esiopetuksen (27), Anianpellon koulun (70) ja Aurinkovuoren koulun huoltajille (30). Tämän lisäksi kysely suunnattiin Vääksyssä toimivien esiopetusryhmien, Anianpellon koulun ja Aurinkovuoren koulun henkilöstölle (25) vastaajamäärä suluissa.

Vastausten perustella Anianpellon koulun toivotaan jatkavan nykyisellä paikallaan kuitenkin niin, että yhteistyö esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen osalta tiivistyy. Koulun tulee olla turvallinen oppimisympäristö siellä oleville lapsille ja aikuisille. Koulun sijainti ja ympäristö on erinomainen pienille lapsille. Koulun peruskunnostus ja piha-alue koettiin kaikkein tärkeimmäksi kehittämiskohteeksi. Anianpellon koulusta tulee rakentaa nykyaikainen ja toimiva oppimisympäristö.

Merkittää mielestäni oli se, että myös Aurinkovuoren 3. vuosiluokan huoltajien mielipide painottuu siihen, että 1. ja 2. vuosiluokat käyvät koulua Anianpellossa. Henkilöstön osalta mielipide tässä asiassa on tasaisempi.

Vastauksissa painottui turvallisen (sisäilma) ja nykyaikaisen oppimisympäristön sekä piha-alueen rakentaminen. Tältä osin koulun peruskunnostaminen sekä piha-alueen suunnittelu ja toteuttaminen tulisi tapahtua lähitulevaisuudessa.

Esi-  ja alkuopetus on tehnyt vähän yhteistyötä kouluvuoden aikana. Tätä yhteistyötä on ollut esim. lapsen aloittaessa 1. kouluvuoden. Yhteistyötä  tullaan lisäämään ja kehittämään jo keväällä 2018.

Valitse mielestäsi kolme (3) tärkeintä väittämää, joita tulisi huomioida päätöksen teossa

 

3. Mikä on sinun kantasi Anianpellon koulun tulevaisuuden osalta.

80 % vastaajista oli sitä mieltä, että Anianpellon koulu saisi jatkaa oppimisympäristönä, jota käyvät esiopetuksen ja 1.-2 vuosiluokkien oppilaat.

 

Sanalliset palautteet
 

Mikä sinun mielestäsi on tärkein päätökseen vaikuttava asia? (alleviivatut mielipiteet saivat paljon kannatusta)

a) Anianpellon koulun ja varhaiskasvatuksen kanssa tehtävää yhteistyötä tukevia mielipiteitä olivat mm. 

b) Muita mielipiteitä

c) Yhtenäisen koulupolun mahdollistaminen.

Vääksyssä 28.11.2017 Petri Haapanen